A Dixit egyszerű szabályú partijáték

Válassz egy kártyát, adj neki címet, majd a többiek próbálják meg kitalálni, hogy melyik volt a tiéd! A Dixit varázslatos kártyái kaput nyitnak a határtalan képzelet világára. Neked mi jut eszedbe a képről?

A Dixit nem véletlenül lett az év Játéka 2010-ben, mivel az egyik legnépszerűbb társasjátékról van szó. A Dixit egy egyszerű szabállyal rendelkező, de annál inkább nagyszerű partijáték. Nagyjából olyan képességekre van szükséged, mint a Tabuban, csupán sokkal komolyabb taktikai ráérzéssel.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy titokzatos játék...

A játék során minden körben egy új játékosra kerül a Történetmesélő sora. A Történetmesélő választ egy kártyát a kezéből és elmond egy mesét, vagy elénekel egy nótát, vagy végrehajt akármilyen cselekvést, ami az általa választott kártyát kelti életre. Ezután a többi játékos mind átnyújt egy kártyát a sajátjai közül a Történetmesélőnek úgy, hogy azokat senki se lássa. A kártyákat összekeverik, majd felfedik, és a játékosoknak ki kell találniuk, hogy melyik kártya volt a Történetmesélőé. Ha senki sem találja el, vagy mindenki eltalálja, akkor a Történetmesélő nem kap pontot. Ha néhányan eltalálják, de nem mindenki, akkor a szavazatok alapján számított pontot kap. Azok a játékosok, akik eltalálták, vagy akinek a kártyájára szavazott valaki, szintén pontot kap. A játék végén az nyer, aki a legtöbb pontot zsebeli be!

A társasjátékot legalább 3 fő játszhatja.Vásároltál már? Írj véleményt!

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz

Dixit - Magyar Kiadás-társas

  • Kód: 453-083504
  • Állapot: Rendelhető
  • 10.450 Ft

  • Nettó ár: 8.228 Ft

Címkék: társas, családi